Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cukorsüvegfenyő - Picea glauca 'Conica' 150/175cm T150cm K35l

68.890 Ft
Cikkszám: N1703-10
Vonalkód: N1703-10

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Koronája tömött, sűrű, szabályos kúp alakú. 

Magasság: 150cm törzsre oltott, lombkoronával együtt kb.175cm magas

Levél: Tűlevelei aprók, vékonyak, kissé szúrósak, világoszöld színűek.  

Növekedés: Törpe növekedésű. 

Igény: Napos vagy félárnyékos, párás helyet kedveli. Jó vízellátottságú, tápdús és jó vízelvezetésű talaj igényel. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló.

Felhasználás: Kisebb előkertekbe, sziklakertekbe vagy cserépben is nevelhető. Az ünnepi időszakban mutatós karácsonyfaként is kedvelt.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók