Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ciprus japán - Cryptomeria japonica 40/60cm FL

választék
40/60 cm
kiszerelés
földlabdás
20.590 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N1630
Vonalkód: N1630
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Kúp alakú, laza ágrendszerű cserje, hajtásai hosszúak, kissé bókolók.

Magasság: 40-60cm, Kifejlett magasság 3-5 m. Kifejletten 2-3 m széles lesz.

Levél: Nagyon lágy tűlevelei a fiatal hajtásokon lime-zöldek, melyek később sötétebb zölddé színeződnek, s ezt a kinézetét télen is megőrzi. 

Növekedés: Lassú növekedésű

Igény: Napos helyen fejlődik a legszebben, de tolerálja a félárnyékot, árnyékot is.  Enyhén savanyú, de jó vízelvezetésű talaj igényel.  Átültetést rosszul viseli. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. A metszést hanyagoljuk, különben nem produkálja azt a szép formát, amit beavatkozás nélkül magától alakít ki.

Felhasználás: Nagyon szép kinézete miatt nyugodtan helyezhetjük kertünk domináns pontjaira, ültethetjük szoliternek vagy örökzöld kiültetések részeként.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

forma bokros
levél színe  
lombozat különleges levelű
növekedés, forma szoliter