Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cédrus himalájai csüngő - Cedrus deodara 'Pendula' 175/200cm K25l

választék
175/200cm
kiszerelés
K25l
45.890 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N1600
Vonalkód: N1600
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Koronája fiatalon ritkásabb, később besűrűsödő. A kertben ha szabadon áll, akkor ágai a földön hevernek és egymásra fekszenek. Karózással törzset nevel és oldalágai többé-kevésbé vízszintesen nőnek. Az alsóbbrendű hajtások erősen csüngenek.

Magasság: 40-60cm, Kifejlett magasság 4-5 m.

Levél: Élénkzöld, kemény tűlevelei 3-5 cm méretűek, a hosszúhajtásokon egyesével, a törpehajtásokon csomókban helyezkednek el. 7-11 cm-es megnyúlt tojásdad alakú felálló tobozai simák, kezdetben szürkés-zöldek, éretten barnák és szétesnek.

Növekedés: Normál növekedésű.

Igény: Napos, meleg, védett helyet kedvel. Hazánk klímáján kissé fagyérzékeny.  Jó vízelvezetésű, enyhén savanyú talajt  kedvel.  A meszes talajokat nem kedveli. Szárazságtűrő.   Rendszeres öntözéséről gondoskodjunk az intenzív növekedés érdekében. 

Felhasználás: Kisebb kertekbe is ültethető szoliter örökzöld növény.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

levél színe  
lombozat tűlevelű örökzöld
növekedés, forma csüngő növekedésű
változat Cedrus deodara Pendula