Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cédrus atlasz csüngő kék - Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' 125/150cm FL

26.890 Ft
Cikkszám: N1595-02
Vonalkód: N1595-02

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Különleges kinézetű mediterrán örökzöld, fiatalon ritkásabb, később besűrűsödő értékes növény. Ha szabadon áll, akkor ágai a földön hevernek és egymásra fekszenek. Karózással törzset nevel és oldalágai többé-kevésbé vízszintesen nőnek. Az alsóbbrendű hajtások erősen csüngenek.

Magasság: 125-150cm, Kifejlett magasság 2-3 m.

Levél: 2,5 cm-es kemény, ezüstös kék tűlevelei csomókban helyezkednek el.

Termés: Tojás alakú és nagyságú tobozai simák, kezdetben szürkés-zöldek majd 2-3 év elteltével, amikor is beérnek, barnára színeződnek.

Növekedés:  Gyors növésű.

Igény: Meleg napos helyet válasszunk a számára. Átültetést rosszul viseli. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. 

Felhasználás: Kertünk impozáns növénye lehet, szoliternek ültessük.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Kapcsolódó videók