Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paprika oltott édes palánta - Capsicum annuum 'Spartacus F1' oltott bokor K19cm

választék
20/30cm
kiszerelés
K19cm
5.290 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 5!
Cikkszám: N3905-01
Vonalkód: 1000000001396
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: Előnevelt, 20-40 cm (évszaktól függően) oltott zöldségpalánta. Az oltás során egy erős gyökérzetű, ellenálló alanynövényt és egy kiváló termőképességű, nemes fajtát növesztenek össze. Az oltás eredményeképpen  nagyobb lesz a gyökér tömeg, erősebb lesz a növény növekedése és az intenzívebb tápanyagfelvétel következtében nagyobb lesz lombozata is, mint a hagyományos magvetéssel szaporított palántáknak. Egy szárazságtűrőbb, a a betegségekkel és a talajlakó kártevőkkel szemben is ellenállóbb növény fejlődik ki. Az oltott növényeknél az oltás helyének mindig ki kell látszódnia a földből!

 

Termés: Nagy méretű, zöldből élénk pirosra érő kaliforniai típusú édes paprika 

 

Termés beltartalma és íze: Éretten igen  édes, jellegzetesen zamatos. Termése nagy méretű, blokk alakú, 250-280 g súlyú.  Friss fogyasztásra, saláták, hidegtálak készítésére, tölteni, grillezni is kiválóan alkalmas. Korán kezd érni és nagyon bőven terem.  

 

Érési idő: július elejétől-közepétől  (időjárástól függően)

 

Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Két zöldségpalánta sikeres párosításából jön létre az oltott zöldség. 

A nem „saját gyökéren” van a hangsúly. Két növény vegetatív úton történő szaporításának eredményeképpen jön létre ez a palánta. Ezzel az oltással egy palántán belül van lehetőség ötvözni számos jó tulajdonságot. Ezeknek a tulajdonságoknak az összevonásával, azaz az oltással tudjuk elérni, hogy egy „tökéletes” növényt kapjunk. Az oltás lényegében egy technikai nemesítés.

Az alanyok a legtöbb esetben szintén „nemesített” fajták, azonban itt nem a termés jó tulajdonságai a nemesítési cél, hanem az ellenállóság, az erőteljes növekedés és a szélsőséges talajok tolerálása. Ezáltal erősebb lesz a növény növekedése és az intenzívebb tápanyagfelvétel következtében nagyobb lesz lombozata is. A nagyobb gyökérzet pedig mélyebbre is hatol és sokkal több vizet és tápanyagot képes felvenni.

Tehát a külső időjárási viszonyok, hőingadozások mellett a betegségekkel és a talajlakó kártevőkkel szemben is ellenállóbak lesznek.  az oltás egy igen kézi munkaigényes folyamat

Gondozása nem nagyon különbözik a nem oltott növényekétől, de mégis vannak különbségek, amikre érdemes odafigyelni. Az oltott növényeknél az oltás helyének mindig ki kell látszódnia a földből! Ha az föld alá kerülne, akkor könnyen legyökeresedhet a nemes rész, és ezáltal elveszíthetjük az oltás előnyeit.

Teraszon vagy balkonon nevelve, fontos a föld mennyisége, vagyis minimum 30-40 liter szükséges. Emellett fontos még a folyamatos tápoldatos öntözés.

Jellemzők

változat Spartacus
palánta előnevelt, 20-40 cm (évszaktól függően) oltott zöldségpalánta az oltás során egy erős gyökérzetű, ellenálló alanynövényt és egy kiváló termőképességű, nemes fajtát növesztenek össze az oltás eredményeképpen nagyobb lesz a gyökér tömeg, erősebb lesz a növény növekedése és az intenzívebb tápanyagfelvétel következtében nagyobb lesz lombozata is, mint a hagyományos magvetéssel szaporított palántáknak egy szárazságtűrőbb, a a betegségekkel és a talajlakó kártevőkkel szemben is ellenállóbb növény fejlődik ki az oltott növényeknél az oltás helyének mindig ki kell látszódnia a földből!
Termés nagy méretű, zöldből élénk pirosra érő kaliforniai típusú édes paprika
termés beltartalma és íze éretten igen édes, jellegzetesen zamatos, a nagy méretű, blokk alakú, 250-280 g súlyú friss fogyasztásra, saláták, hidegtálak készítésére, tölteni, grillezni is kiválóan alkalmas, korán kezd érni és nagyon bőven terem érési idő:július elejétől-közepétől (időjárástól függően)
igény fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók