Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paprika oltott édes palánta - Capsicum annuum 'Monte F1' K19cm

választék
20/30cm
kiszerelés
K19cm
4.990 Ft
Cikkszám: N3906-01
Vonalkód: 1000000001402
Elérhetőség: Nincs készleten

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: Előnevelt, 20-40 cm (évszaktól függően) oltott zöldségpalánta. Az oltás során egy erős gyökérzetű, ellenálló alanynövényt és egy kiváló termőképességű, nemes fajtát növesztenek össze. Az oltás eredményeképpen  nagyobb lesz a gyökér tömeg, erősebb lesz a növény növekedése és az intenzívebb tápanyagfelvétel következtében nagyobb lesz lombozata is, mint a hagyományos magvetéssel szaporított palántáknak. Egy szárazságtűrőbb, a a betegségekkel és a talajlakó kártevőkkel szemben is ellenállóbb növény fejlődik ki. Az oltott növényeknél az oltás helyének mindig ki kell látszódnia a földből!

 

Termés: Nagy méretű, zöldből élénk sárgára érő kaliforniai típusú édespaprika 

 

Termés beltartalma és íze: Éretten igen  édes, jellegzetesen zamatos. Termése nagy méretű, blokk alakú, 250-280g súlyú.  Friss fogyasztára, saláták, hidegtálak készítésére, tölteni, grillezni is kiválóan alkalmas. Korán kezd érni és nagyon bőven terem.  

 

Érési idő: július elejétől-közepétől  (időjárástól függően)

 

Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföld.

Két zöldségpalánta sikeres párosításából jön létre az oltott zöldség. 

A nem „saját gyökéren” van a hangsúly. Két növény vegetatív úton történő szaporításának eredményeképpen jön létre ez a palánta. Ezzel az oltással egy palántán belül van lehetőség ötvözni számos jó tulajdonságot. Ezeknek a tulajdonságoknak az összevonásával, azaz az oltással tudjuk elérni, hogy egy „tökéletes” növényt kapjunk. Az oltás lényegében egy technikai nemesítés.

Az alanyok a legtöbb esetben szintén „nemesített” fajták, azonban itt nem a termés jó tulajdonságai a nemesítési cél, hanem az ellenállóság, az erőteljes növekedés és a szélsőséges talajok tolerálása. Ezáltal erősebb lesz a növény növekedése és az intenzívebb tápanyagfelvétel következtében nagyobb lesz lombozata is. A nagyobb gyökérzet pedig mélyebbre is hatol és sokkal több vizet és tápanyagot képes felvenni.

Tehát a külső időjárási viszonyok, hőingadozások mellett a betegségekkel és a talajlakó kártevőkkel szemben is ellenállóbak lesznek. Az oltás egy igen kézi munkaigényes folyamat

Gondozása nem nagyon különbözik a nem oltott növényekétől, de mégis vannak különbségek, amikre érdemes odafigyelni. Az oltott növényeknél az oltás helyének mindig ki kell látszódnia a földből! Ha az föld alá kerülne, akkor könnyen legyökeresedhet a nemes rész, és ezáltal elveszíthetjük az oltás előnyeit.

Teraszon vagy balkonon nevelve, fontos a föld mennyisége, vagyis minimum 30-40 liter szükséges. Emellett fontos még a folyamatos tápoldatos öntözés.

Jellemzők

zöldség fajták paprika
termés íze édes
palánta előnevelt, 20-40 cm (évszaktól függően) oltott zöldségpalánta az oltás során egy erős gyökérzetű, ellenálló alanynövényt és egy kiváló termőképességű, nemes fajtát növesztenek össze az oltás eredményeképpen nagyobb lesz a gyökér tömeg, erősebb lesz a növény növekedése és az intenzívebb tápanyagfelvétel következtében nagyobb lesz lombozata is, mint a hagyományos magvetéssel szaporított palántáknak egy szárazságtűrőbb, a a betegségekkel és a talajlakó kártevőkkel szemben is ellenállóbb növény fejlődik ki az oltott növényeknél az oltás helyének mindig ki kell látszódnia a földből!
Termés nagy méretű, zöldből élénk sárgára érő kaliforniai típusú édespaprika
termés beltartalma és íze:éretten igen édes, jellegzetesen zamatos
termés e nagy méretű, blokk alakú, 250-280g súlyú friss fogyasztára, saláták, hidegtálak készítésére, tölteni, grillezni is kiválóan alkalmas korán kezd érni és nagyon bőven terem érési idő:július elejétől-közepétől (időjárástól függően)
igény fényigényes, vízigényes, tápanyagigényesgondozása:rendszeres gondozást igényel a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és komposzt vagy szárított marhatrágya keveréket a palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók