Leírás
Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)
Termés:Nagy méretű (12-20 cm), hagyományos olasz kápia típusú paprika.
Termés beltartalma és íze: Éretten az egyes fajták feketés lila, sötétpiros ill. sötétsárga színűek, de már sötétzölden, teljes érettség előtt is fogyaszthatóak. Éretten kimondottan édesek, jó ízűek, húsuk vastag. Friss fogyasztásra, sütésre-grillezésre, lecsó, szendvicskrémek (ajvár, zakuszka) készítésére is kiválóan alkalmasak. A mediterrán konyha kedvenc édes paprikái.
Érési idő: július végétől (időjárástól függően)
Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.
Jellemzők
zöldség fajták | paprika |
termés íze | édes |
változat | Marconi |
palánta | 5-10 cm (évszaktól függően) |
termés | nagy méretű (12-20 cm), hagyományos olasz kápia típusú paprika |
termés beltartalma és íze | éretten az egyes fajták feketés lila, sötétpiros ill sötétsárga színűek, de már sötétzölden, teljes érettség előtt is fogyaszthatóak éretten kimondottan édesek, jó ízűek, húsuk vastag friss fogyasztásra, sütésre-grillezésre, lecsó, szendvicskrémek (ajvár, zakuszka) készítésére is kiválóan alkalmasak a mediterrán konyha kedvenc édes paprikái érési idő:július végétől (időjárástól függően) |
igény | fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes |
gondozása | rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás) |