Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paprika mix édes palánta - Capsicum annuum 'Marconi' mix K12cm

választék
10/20cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N3952-01
Vonalkód: 1000000005721
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

 

Termés:Nagy méretű (12-20 cm), hagyományos olasz kápia típusú paprika. 

 

Termés beltartalma és íze: Éretten az egyes fajták feketés lila, sötétpiros ill. sötétsárga színűek, de már sötétzölden, teljes érettség előtt is fogyaszthatóak. Éretten kimondottan édesek, jó ízűek, húsuk vastag. Friss fogyasztásra, sütésre-grillezésre, lecsó, szendvicskrémek (ajvár, zakuszka) készítésére is kiválóan alkalmasak. A mediterrán konyha kedvenc édes paprikái. 

 

Érési idő: július végétől  (időjárástól függően)

 

Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták paprika
termés íze édes
változat Marconi
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés nagy méretű (12-20 cm), hagyományos olasz kápia típusú paprika
termés beltartalma és íze éretten az egyes fajták feketés lila, sötétpiros ill sötétsárga színűek, de már sötétzölden, teljes érettség előtt is fogyaszthatóak éretten kimondottan édesek, jó ízűek, húsuk vastag friss fogyasztásra, sütésre-grillezésre, lecsó, szendvicskrémek (ajvár, zakuszka) készítésére is kiválóan alkalmasak a mediterrán konyha kedvenc édes paprikái érési idő:július végétől (időjárástól függően)
igény fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók