Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Díszkáposzta - Brassica oleracea 20/40cm K12cm

0 Ft
Cikkszám: N309-01
Vonalkód: N309-01

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Kétnyári levelével díszítő növény, hidegtűrő képességénél fogva lehetővé teszi, hogy az őszi, téli virágban szegényebb időszakban is színt vigyünk a teraszunkra, balkonunkra vagy a kertünkbe.

Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 20-50 cm évszaktól függően. 

Levél: Leveleik, akárcsak az élelmi növénynél, a rövid száron ülők, szorosan illeszkednek és rügyszerű un fejet képeznek levelei igen nagy méretűek, hullámos vagy fodros szélűek, az általuk alkotott fej nem szorosan zárt, hanem virágszerűen nyitott a levelek színe lehet zöldes/fehér vagy lilás-rózsaszín.

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei. 

Kapcsolódó videók