Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Boróka virginiai oszlopos - Juniperus virginiana 'Spartan' 40/60cm K4l

választék
40/60cm
kiszerelés
K4l
4.890 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N1000638-04
Vonalkód: N1000638-04
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Dekoratív látványt nyújtó elegáns, szép növény. Tömött, szabályos oszlopos habitusú, idősebb korban inkább kúp alakú, felálló ágrendszerű örökzöld.

Magasság: 125-150cm, 4 m magasra is megnőhet és ezt a termetet már 10 évesen elérheti.

Levél: Lombszíne igen szép haragoszöld. Tobozbogyói hamvaszöldek vagy hamvas-kékek, ezzel is növelve a növény díszítőértékét.

Növekedés: Gyors növekedésű.

Igény: Jó szárazság- és várostűrő. Inkább napos helyre ültessük közepes vagy annál jobb minőségű talajba, de gyengén meszes talajon is szépen fejlődik. Gondozása semmilyen különösebb odafigyelést nem igényel.

Felhasználás: Kertünk kedvenc szoliterje lehet, de nyíratlan sövénynek is telepíthetjük. Az utóbbi esetben a javasolt ültetési távolság 80-100 cm.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

forma Oszlopos
levél színe  
lombozat pikkelylevelű örökzöld
növekedés, forma oszlopos növekedésű
változat Juniperus virginiana Spartan

Kapcsolódó videók