Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Boróka föveny terülő zöld - Juniperus conferta 'Schlager' 30/40cm K2l

választék
30/40cm
kiszerelés
K2l
3.980 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N2695-01
Vonalkód: N2695-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: zöld lombú elfekvő, kúszó ágú fövenyboróka. Alacsonyan a talajon terül el, később hajtásai egymásra fekszenek. Ágai és hajtásai sűrűn, vízszintes irányba fejlődnek, teljes takarást biztosítanak a talajon.

Magasság: 40-60 cm.

Levél: Tűleveli rövidek, zöld színűek.

Növekedés: Közepes növekedésű.

Igény: Napfényes helyet válasszunk számára. Ültetése egyszerű, mert talajban nem válogat. Gondozását tekintve figyeljünk arra oda, hogy a telepítést követő évben rendszeresen öntözzük, ez alatt az idő alatt jól begyökeresedik, ami után már jó szárazságtűrő.

Felhasználás: ideális talajtakaró. Szoliterként is dekoratív, de sziklakertekbe, öntözött rézsűkre és akár kőedényekbe is ültethetjük.

Ültetési idő: A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) Földlabdás kiszerelésű örökzöldek tavasszal és ősszel telepíthetőek. A szakmailag helyes időszakban kitermelt földlabdás növények, intenzív öntözés mellett, egész évben telepíthetőek. (Kivéve nyári hőségben és téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.)

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Az általunk forgalmazott örökzöldek, szakmailag elismert magyar termesztők növényei.

Jellemzők

forma bokros
levél színe  
lombozat különleges levelű
növekedés, forma talajtakaró
változat Juniperus conferta Schlager

Kapcsolódó videók