Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Begónia sárkányszárny - Begonia 'Dragon Wing' 20/30cm K12cm

választék
20/30cm
kiszerelés
K12cm
1.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N6575-01
Vonalkód: N6575-01
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Alak: Gumóról szaporítható, igen változatos, felálló szárú, bokros növekedésű és csüngő habitusú fajták is vannak.


Magasság: Tavasztól az őszi fagyokig folyamatosan növekszik, így magassága 25-40 cm évszaktól függően. 


Levél: Zöldek vagy sötétzöldek, húsosak, asszimetrikusak, fogazottak szélűek.


Virág: lehetnek szimplák, félig teltek vagy teltek, ép vagy fodros-csipkés szirmúak, változatos színűek a gyakoribb virágszínek a sárga, a naracssárga, a piros, a rózsaszín,és a fehér májustól-októberig virágoznak, rendkívül dekoratív, élénk színfoltokat adva.

Ültetési idő: Az egynyári növények közös tulajdonsága, hogy fagyérzékenyek, így csak a fagyok elmúltával- időjárástól függően április, májusban- ültethetőek ki a szabadba. 

Igény, gondozás: Az egynyári növények tavasztól az első őszi fagyokig folyamatosan virágoznak. Vízigényesek, napi öntözést igényelnek, hőségben akár napi kétszerit is. Heti- kétheti tápoldatozással serkenthetjük a dúsabb virágzást. Ültethetőek közvetlenül a kertbe, nagyobb edényekbe csoportban vagy balkonládába is. Minél nagyobb térfogatú edénybe ültetjük, annál szebbek lesznek, a nagy melegben pedig kevésbé száradnak ki. Látványosak, gondozás mellett hosszú hónapokig ontják színpompás virágaikat.

Gondozásukhoz tartozik az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása, ami nem csak az esztétikai szempont miatt fontos, hanem több virágot fognak hozni és a virágzás is folyamatos lesz.

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban-kiemelten a meleg időszakokban-a napi gyakoriságú, bőséges mennyiségű, rendszeresen öntözés

Az egynyári növények fajtáinak bő színválasztéka miatt a készleten lévő színek naponta változnak. Az általunk forgalmazott egynyári növények szakmailag elismert magyar termesztők növényei. 

Jellemzők

levél színe  
növekedés, forma magas növekedésű
fényigény napfénykedvelő
változat Begonia Dragon Wing

Kapcsolódó videók