Leírás
Fajta jellemzése: 40-50cm magasra megnövő egynyári fűszernövény. Bordó lombú változat. Leveleit saláták, levesek, főzelékek, szószok, pácok, sültek, darált húsok, kolbászok, ecetek ízesítésére ill díszítésére használhatjuk.
Vetés: áprlis végén-május elején (fényen csírázik)
Szedés: júliustól folyamatosan a fagyokig
Az általunk forgalmazott vetőmagok kiváló magyar termesztők termékei.
Jellemzők
alak | felálló szárú |
magasság | |
kifejlett magasság | 20-30 cm a gyógy- és fűszernövények - mivel tavasszal indulnak hajtásnak - magassága ennek megfelelően havonta változik az évelő gyógy - és fűszernövények egy része késő ősszel visszahúzódik és a tavaszi kihajtásig (ennek ideje fajonként változó) lombtalan állapotban van a legtöbb esetben kora tavasszal az évelő növény nem látszik a cserépben rügyei épp hajtásnak indulnak a föld alatt |
levél | világoszöld, lándzsás-tojásdad |
virág | fehér ajakos |
felhasználás | a gyógy - és fűszernövényeink alapos mosás után azonnal fogyaszthatóak! Citrusos ízének köszönhetően főként mediterrán fogások, mártások, desszertek készítésénél használják élettani hatásai:étvágyjavító, gyulladás- és puffadáscsökkentő |
igény | napos, meleg helyet kedvel balkonládába, teraszedénybe, fűszer-konyhakertbe és sziklakertbe is ültethető |