Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Articsóka palánta - Cynara scolymus K12cm

választék
10/20 cm
kiszerelés
K12cm
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N5997-01
Vonalkód: 1000000006131
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

Termés: Nagy méretű, ki nem nyílt bimbókezdemények.

Termés beltartalma és íze, felhasználása: Első évben csak tőlevélrózsát fejleszt, termését a második év tavaszán-nyár elején lehet először betakarítani. Bimbói ezüstös zöldek, húsosak, ízletesek. A zsenge terméseket ínyenc falatként fogyaszthatjuk, az olasz és a francia konyha kedvelt konyhakerti növénye. Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet. 3-4 évig helyben tartható, évelő növény.  

Érési idő: nyár közepétől késő őszig.  

Igény: fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták egyéb zöldségfélék
palánta 5-10 cm (évszaktól függően), 3-4 évig helyben tartható, évelő növény
termés nagy méretű, ki nem nyílt bimbókezdemények
termés felhasználása és íze első évben csak tőlevélrózsát fejleszt, termését a második év tavaszán-nyár elején lehet először betakarítani. Bimbói ezüstös zöldek, húsosak, ízletesek a zsenge terméseket ínyenc falatként fogyaszthatjuk. Az olasz és a francia konyha kedvelt konyhakerti növénye rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet
érési idő nyár közepétől késő őszig
igény fényigényes, vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók