Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Póréhagyma palánta - Allium porrum tálcás

választék
10/20cm
kiszerelés
tálcás
1.590 Ft
Menny.:db
Cikkszám: N4735-01
Vonalkód: 1000000006490
Elérhetőség: Nincs készleten, kérj értesítést

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

Palánta: 5-10 cm. (évszaktól függően)

 

Termés: 60-70 cm hosszú, egymást burkolva hengerszerűen fejlődő hagymalevelek

 

Termés beltartalma és íze, felhasználása: A gyökér feletti rész fehér a folytatás zöld színű. Az etiolált (fény hiányos) fehér rész nagysága növelhető földdel történő feltöltéses takarással. Magas biológiai értékű, de alacsony energiatartalmú zöldségféle. Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, antibakteriális hatású. Friss fogyasztásra, salátákba, levesekbe, mártásokba is felhasználható. A fejes hagymákhoz képest kevésbé csípős, igen ízletes.    

 

Érési idő: késő ősztől (időjárástól függően) tavaszig. 

 

Igény: vízigényes, tápanyagigényes

 

Gondozása: Rendszeres gondozást igényel. A palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát.  Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat.

Jellemzők

zöldség fajták hagymafélék
palánta 5-10 cm (évszaktól függően)
termés 60-70 cm hosszú, egymást burkolva hengerszerűen fejlődő hagymalevelek
termés beltartalma és íze, felhasználása a gyökér feletti rész fehér a folytatás zöld színű az etiolált (fény hiányos) fehér rész nagysága növelhető földdel történő feltöltéses takarással magas biológiai értékű, de alacsony energiatartalmú zöldségféle vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, antibakteriális hatású friss fogyasztásra, salátákba, levesekbe, mártásokba is felhasználható a fejes hagymákhoz képest kevésbé csípős, igen ízletes
érési idő késő ősztől (időjárástól függően) tavaszig
igény vízigényes, tápanyagigényes
gondozása rendszeres gondozást igényel, a palánta elültetéséhez használjunk jó minőségű virágföldet és szerves trágyát. Az egészséges fejlődés és bőséges termés érdekében használjunk zöldségeknek speciálisan kifejlesztett tápoldatot, műtrágyát vagy szerves táp granulátumokat. A palántákat rendszeresen öntözzük, talajukat tartsuk lazán (kapálás)

Kapcsolódó videók