Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ortus 5SC atkaölő szer 5ml

térfogat (ml)
5 ml
2.290 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N4179-1
Vonalkód: 5999011925301
Elérhetőség: Személyesen átvehető
Atkaölő permetezőszer
Kiskerti felhasználás esetén 10 ml szer szükséges 10 liter permetlé elkészítéséhez.
A szer kizárólag kiskerti felhasználásban, 3000 m2- nél nem nagyobb terület kezelésére, növénykultúránként évente legfeljebb egyszer alkalmazható.

Leírás

Atkaölő permetezőszer

Kiskerti felhasználás esetén 10 ml szer szükséges 10 liter permetlé elkészítéséhez.

A szer kizárólag kiskerti felhasználásban, 3000 m2- nél nem nagyobb terület kezelésére, növénykultúránként évente legfeljebb egyszer alkalmazható.

 

Almatermésűek, őszibarack, nektarin, szilva, szőlő, paradicsom  kultúrákban a védekezéseket a kártevő egyedszámának ismeretében, a növényállomány rendszeres vizsgálatával megvalósított megfigyelésekre alapozottan célszerű elvégezni. A kijuttatást a tömeges felszaporodás előtti időszakban, a lárvák ellen ajánlott időzíteni. A kártételi küszöbérték (5 mozgó egyed/levél) elérésekor indokolt a permetezés végrehajtása. A permetlé mennyiségét a kezelt növényfelület nagyságától függően kell megválasztani.

 

Szamócában közönséges takácsatka ellen a permetezéseket virágzás előtt, a veszélyességi küszöbérték alakulásának ismeretében a virágzás előtti stádiumban javasolt elvégezni. A kártevő egyedszámát növényvizsgálattal kell előzetesen felmérni. A védekezést akkor kell elkezdeni, ha levelenként 2-3 mozgó alak található.

Szamócaatka ellen a védekezést előrejelzés alapján egy alkalommal vagy a virágzás előtti vagy a betakarítás utáni időszakban célszerű elvégezni. A permetezés során ügyelni kell, hogy a szívlevelek permetlével megfelelően fedettek legyenek. Szamócában a permetléhez nedvesítőszer hozzáadása javasolt.  Kezelés időpontja (fenológiai állapot szerint):  hónaljrügyek képződésének a kezdete  (BBCH 91).

 

Málnában károsító takácsatka ellen a növényeken történő felszaporodása kezdetén kell a készítményt kipermetezni. A kártevő egyedszámát növényvizsgálattal kell előzetesen felmérni. A védekezéseket akkor kell elkezdeni, ha levelenként 2-3 mozgó alak található.     Kezelés időpontja (fenológiai állapot szerint):  sziromhullás (BBCH 69).

 

Szederben károsító szederatka ellen az első permetezést fakadás után, a következőt bimbós állapotban vagy a virágzás kezdetén kell elvégezni. Utolsó kezelés időpontja (fenológiai állapot szerint): sziromhullás (BBCH 69).

 

Légi kijuttatás: nem engedélyezettA vízi szervezetek, ill. a hasznos ízeltlábúak további védelme érdekében a biztonsági övezet megtartása mellett elsodródás csökkentő szórófej használata javasolt.

Jellemzők

kártevő atka

Kapcsolódó videók