Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dipel WP 20gr rovarölő szer

2.890 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N2973-1
Vonalkód: 5999502710850
Elérhetőség: Személyesen átvehető

Válogass személyesen vagy rendeld meg online, és vedd át kertészetünkben!

Leírás

A készítmény a természetben is előforduló Bacillus thuringiensis kurstaki baktériumfaj spóráit és toxin kristályait tartalmazza, melyeket a kártevő hernyók a szájukon át vesznek fel. 1 órán belül a kártevő beszünteti táplálkozását, majd a fertőzés következtében 3-4 nap múlva el is pusztul. A termék a környezetre (méhek, halak, hasznos élő szervezetek, melegvérűek) teljesen ártalmatlan, szelektív rovarölőszer.Fajspecifikus rovarölőszer, mely kizárólag hernyókártevők ellen hatékony (Lepidoptera)


Előírt növényvédelmi technológia:


A készítmény lúgos kémhatású növényvédő szerekkel nem keverhető.


A készítményt előrejelzés alapján a fiatal lárvastádiumok ellen kell alkalmazni (L1-L2) minden kultúrában. Erős fertőzésnél és elhúzódó rajzás esetén 7–10 nap múlva szükséges megismételni a kezelést a magasabb dózist alkalmazva. A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani. A szer biológiai készítmény, amelynek azonnali taglózó hatása nem tapasztalható a kijuttatás után, viszont 1–2 órával később a lárvák táplálkozása leáll, ami után 2–5 napon belül elpusztulnak. A készítménnyel való permetezés elvégzése az esti órákban ajánlott. Általános technológia valamennyi kultúrában: szexferomon-csapdás előrejelzésre alapozva a tömeges lárvakeléskor kell kezelni. Elhúzódó és nagy egyedszámú rajzás esetén nemzedékenként minimum kétszer kell permetezni, 7–10 napos időközönként.


A kezelések közötti minimális időtartam 7 nap.


A kezelések maximális száma 8, az őszibarack esetében 10.


Légi kijuttatás: nem engedélyezett.


 


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap


Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 2 nap a felhasználhatósági táblázatban felsorolt kultúráknál, kivéve a hajtatott dísznövények esetében, ott előírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges.


 


Egyéb környezetvédelmi előírások: Az ivóvízbázisok belső védőterületén felhasználni tilos, külső védőterületen és a hidrogeológiai védőövezeten belül külön engedélyezéstől függően használható. A nem cél ízeltlábúak védelme érdekében a permetezés során fellépő elsodródásra figyelemmel kell lenni!


Munkaegészségügyi óvórendszabályok: Egyéni védőfelszerelés Előkészítőknek: védőkesztyű. Kijuttatóknak: védőkesztyű, védőoverall, szem-/arcvédő (zárt, túlnyomásos gépkabinban nem szükséges). Mérgezéskor, allergiás megbetegedés esetén, vagy annak gyanújakor a munkát azonnal félbe kell szakítani, majd helyszíni elsősegélynyújtás után orvosi, intézeti ellátást kell biztosítani.


Elsősegélynyújtás: Bőrrel való érintkezés esetén a bőrt bő vízzel, szappannal meg kell tisztítani. Szembe jutás esetén a szemet azonnal, bő vízzel, legalább 15–20 percig öblögetni. Lenyelés esetén, ha a sérült tudatánál van, a száját vízzel ki kell öblíteni, egy-két pohár vízzel itatni, orvosi ellátást biztosítani. Terápia: tüneti megfigyelő kezelés. Ellenanyag: specifikus antidótuma nincs. Baleset esetén díjmentesen hívható zöld szám: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2., telefonszám: 06-80-201199 (24 órában rendelkezésre áll)


 


Felhasználás előtt figyelmesen olvassa el a termék címkéjét!


Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!


 

Jellemzők

kártevő rovar
kiszerelés tasak
súly (g) 20 g
kiszerelés (db) 1

Kapcsolódó videók