Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chorus 50WG 4,5g gombaölő szer

1.490 Ft

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Cikkszám: N752-1
Vonalkód: 5999880408875
Gombaölő permetezőszer almatermésűek (alma, körte, birs naspolya), csonthéjasok (cseresznye, meggy, kajszi, őszibarack, szilva, mandula), málna, szeder, szamóca, spárga és szőlő betegségei, valamint varasodás, monília, szürkepenész ellen.

Leírás

Széles hatásspektrumú gombaölő szer, az adott növénykultúrában való felhasználhatóság a csomagoláson található, a biztonsági előírásokat minden esetben tartsa be.

 

Gombaölő permetezőszer almatermésűek (alma, körte, birs naspolya), csonthéjasok (cseresznye, meggy, kajszi, őszibarack, szilva, mandula), málna, szeder, szamóca, spárga és szőlő betegségei, valamint varasodás, monília, szürkepenész ellen.


 
 

Kultúra

 

Kórokozó

 

Dózis, kijuttatási időpont

 

É.V.I.

 

almatermésűek

(alma, körte, birs, naspolya)

 

ventúriás varasodás és

monília

 

0,4-0,45 kg/ha

A Chorus-t kifejezetten a korai varasodásfertőzések ellen fejlesztették ki. Ez általában egérfül állapot és a virágzás időszakában, az aszkospóra-szóródás kezdetétől van. A Chorus szisztemikus készítmény (2 óra alatt felszívódik) és belülről véd, kuratív hatással rendelkezik. Egyedülálló tulajdonsága, hogy alacsony hőmérsékleten is hat, még fagypont közeli hőmérsékleten is alkalmazható. A Chorus-t egérfül állapottól sziromhullásig lehet kijuttatni 1–4 alkalommal. Lisztharmatra fogékony (pl. Jonathan) fajtában a Chorus-t egészítsük ki Thiovit Jet-tel.

 

21 nap

 

csonthéjasok (cseresznye, meggy, kajszibarack, őszibarack, szilva) mandula)

 

monília

 

0,35–0,4 kg/ha

A monília elleni védekezést a fehér bimbós állapot elején kell elkezdeni. A második kezelésre teljes virágzásban kerüljön sor. Egy tenyészidőszakban maximum 3 kezelés végezhető.

 

14 nap

 

szőlő

 

szürkepenész

 

0,75 kg/ha

Szőlőben szürkepenész ellen a fürtzáródás kezdetekor, preventíven vagy legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell védekezni. Egy tenyészidőszakban maximum 1 kezelés végezhető.

 

14 nap

 

málna, szeder

 

botritiszes betegség,

szederrozsda

 

0,75-0,9 kg/ha

Málnában szürkerothadás ellen a virágzás kezdetétől érés kezdetéig (az adott élelmezésügyi várakozási időt betartva), szederben szederrozsda ellen hajtásnövekedés kezdetétől célszerű kijuttatni 800-2000 l/ ha vízmennyiséggel, jó permetléfedést biztosító kijuttatástechnika alkalmazásával. Egy tenyészidőszakban maximum 3 kezelés végezhető.

 

14 nap

 

szamóca

 

botritiszes betegség

 

0,75 kg/ha

Egy tenyészidőszakban maximum 3 kezelés végezhető.

 

3 nap

 

spárga

 

spárgarozsda

 

0,9 kg/ha

A kezelést a spárgacsíkok betakarítása után kell elvégezni, maximum 3 alkalommal.

 

Előírás szerinti felhasználás esetén nincs további korlátozás.

A készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Kapcsolódó videók